HageLille

Heisann! Her er bloggen min og den vil handle om hagen vår
og stort og smått vi prøver oss på her.
Vi kan ingenting om hage så vi gjør antagelig mye rart for deg
som er dreven hage-eier, men alt har jo en start, ikke sant? :o)søndag 5. mai 2013

Våronn i hagen

Nå var det på tiden med en liten sjau i hagen, men først måtte jeg hilse på en av de små krabatene vi har på fuglebrettet. Her representert ved Hr. Kjøttmeis. Han har ofte selskap av blåmeis, gran- eller løvmeis, svartmeis, spettmeis, grønnfink, dompap, grønnsisk, gråspurv, bokfink, bjørkefink og en sjelden gang en nøtteskrike. Utrolig koselig med småfuglene!


Her sto det et kratt med villbringebær langs veggen, de tar aldeles overhånd i løpet av sommeren, spesielt i fjor, utpå sommeren var det nesten ikke mulig å komme seg inn i stallen! Nei, vi har ikke hester der nå så det er ikke nødvendigvis daglig trafikk ut og inn. I dag tok jeg meg på tak og gravde opp alle buskene som sto der, heldigvis var jorda adskillig løsere og mer porøs enn jeg hadde fryktet så det gikk veldig greit.


En ripsbusk hadde fått vokse akkurat som den ville i flere år, i likhet med to solbærbusker jeg heller aldri har tort å ta helt ned, men nå lot jeg det stå til!


Nå ser ripsbusken slik ut og solbærbuskene likeså, blir spennende å se hvordan det går!


Her ligger to blomkarse-frø og koser seg og forhåpentligvis spirer det snart og gir vakker blomstring utpå sommeren en gang, det gleder jeg meg til!


Jeg gleder meg enda mer dersom disse kommer, her er det nemlig sådd 36 små erteblomstfrø som skal ut langs stallveggen om noen uker, kanskje i selskap med en klematis eller en humleplante. Det tar enda et par uker før jeg skal ha hovedplanten i jorda så jeg har god tid til å bestemme meg.


Krysser fingrene for at værmeldingen som lover gode og varme dager fremover slår til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar